12 juli 2018
Terug naar overzicht

Lichtsturing door GIA Systems bij PricewaterhouseCoopers in Utrecht

PwC is een organisatie op het gebied van zakelijke dienstverlening. In het volledig gerenoveerde kantoorgebouw van ongeveer 19.000 m2 in Utrecht zorgde GIA Systems voor de aanpassing van de lichtsturing. Opdrachtgever was 4Some Technisch Beheer die de technische installatie voor haar rekening nam. GIA systems verzorgde in dit kantoorgebouw alle lichtsturing en bekabeling. Bij de receptie kunnen via een groot bedieningsscherm behalve de verlichting ook bijvoorbeeld de slagbomen open gaan.

De entree werd getransformeerd naar een plaza van zo’n 900 m2 waarin ontvangst, ontmoeting, (flex)werken en vergaderen centraal staan. In deze nieuwe entree kwam nieuwe verlichting, deels DALI, en werden extra vergaderruimten gecreëerd. Dit had impact op de bestaande lichtsturing, waarvoor 4Some dan ook ondersteund werd door engineers van GIA Systems.

Het GIA BUS Systeem werd aangepast met een extra DALI DINrail module om de DALI verlichting aan te kunnen sturen. Het bestaande bedieningspaneel werd vervangen door een ander, groter type. Hierdoor kunnen alle ruimtes in het gebouw en de slagbomen nog eenvoudiger vanaf 1 plek bediend worden.

 

Opdrachtgever: Gebouweigenaar Syntrus Achmea
Projectmanagement, Engineering en directievoering: Ericis
E-installaties: 4Some Technisch Beheer
oplevering:  december 2017

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons