GIA-systemen

van flexibele bekabeling tot intelligente gebouwautomatisering

Onze systemen maken van losse producten als stekkers, detectoren en verdeeldozen een efficiënte totaaloplossing op uw maat. Ze zijn de verbindende factor tussen al die verschillende componenten en de wensen van de klant . GIA Systemen zorgen ervoor dat de uiteindelijke gebruiker grip krijgt op de installatie en de mogelijkheden ervan.

Onze systemen voor gebouwautomatisering maken het mogelijk om binnen uw gebouw het comfort te maximaliseren en tegelijk het energieverbruik te minimaliseren. Een BUS-systeem met intelligente modules voor de sturing van de verlichting, verwarming, zonwering en/of toegangscontrole, maakt uw gebouw slimmer, flexibeler en duurzamer.

Elk systeem voor gebouwautomatisering heeft zijn sterke punten. Welk systeem het best past bij uw project en uw budget? Dat hangt af van de wensen van de eindgebruiker. Welke technieken wilt u allemaal integreren? Hoeveel comfort en hoeveel energiebesparing wenst u?

Systemen grafiek

Dit zijn onze drie elektrotechnische systemen waarmee wij elk vraagstuk efficiënt oplossen

Kom hieronder meer te weten over ieder systeem

Het eenvoudigste systeem voor efficiënte elektrische installaties zijn de Flexbox® verdeeldozen. Het stekerbaar bekabelingssysteem maakt een snelle installatie mogelijk, wat zich vertaalt in een tijdsbesparing op de werf. Het doordachte ontwerp verkleint de mogelijke foutlast.

Onze Flexbox® verdeeldozen zijn volledig voorbedraad, plug & play, en getest. Dit spaart veel tijd en is veel betrouwbaarder.

Op deze manier kan u veilig stekerbaar installeren en wordt de elektriciteit op een slimme en veilige manier verdeeld.

Ook in het onderhoud boekt u met Flexbox® een aanzienlijke besparing. Aanpassingen aan de configuratie van uw gebouw kunnen snel met brugstekkers, zonder dat er iets hoeft gewijzigd te worden aan de aanwezige bekabeling.

De Flexbox® verdeeldoos zelf is ook het knooppunt van uw bekabeling: alle kabels naar verlichtingstoestellen, detectoren, drukknoppen… komen er samen. Veel overzichtelijker! Dit bespaart veel zoekwerk in vergelijking met de vaak voorkomende spaghetti aan bekabeling die kriskras door elkaar ligt bij de klassieke stekerbare installaties.

Het innovatieve SmartFlexx® systeem is een mooie oplossing als uw budget beperkt is, maar u toch intelligentie wilt in bepaalde ruimtes in het gebouw.

Dankzij de elektronica in de SmartFlexx® kan u een aantal intelligente functies toevoegen. Er bestaan SmartFlexx® systemen met 4 relaisschakelingen of 3 Dali-kanalen. Ook beschikt elke SmartFlexx® over 4 geschakelde  open collector in-en uitgangen – deze kunnen onderling doorgegeven worden. Dit is bijzonder handig om een alles uit-functie te realiseren. Of om 2 of meerdere lokalen onderling te verbinden. Zo kan u lokalen verbinden die door verschillende elektrische fases gevoed worden.

Er zijn specifieke systemen voor kantoren, vergaderzalen, zorgkamers en klaslokalen.

Het unieke SmartFlexx® is geïntegreerd met de flexibele bekabeling. De Flexbox® verdeeldoos zorgt voor een ordelijke, veilige en overzichtelijke verbinding.

De logische keuze voor elk modern groot gebouw. Omdat dit systeem het mogelijk maakt om binnen gebouwen het comfort te maximaliseren en het energieverbruik te minimaliseren tegen minimale integrale kosten.

Door een BUS-systeem op te bouwen met intelligente modules voor de sturing van de verlichting, verwarming, zonwering en/of toegangscontrole, worden gebouwen dus intelligenter en op een slimme manier geautomatiseerd.

Wat ons systeem sterker maakt dan dat van de concurrenten, is dat het werkt zonder IP-communicatie en dus geen overtollige data-bekabeling nodig heeft. In heel ons systeem is er één computerkabel: die tussen de besturingscomputer en de LAN-module. Of hoe een systeem geconnecteerd kan zijn, zonder dat het kwetsbaar is voor hacking. Als het datanetwerk of de computer uitvalt, blijft het systeem oneindig verder functioneren, zonder functieverlies. Enkel visualisatie en aanpassingen zijn niet meer mogelijk.

Wij kiezen bewust voor een decentrale intelligentie. Elke component binnen ons BUS-systeem bevat zijn eigen intelligentie. Hierdoor is het systeem zeer stabiel. Het heeft dan ook geen updates nodig om 25 jaar (en meer) de voorziene functionaliteiten uit te voeren. Zonder verplichte updates voor beveiliging en andere aanpassingen.

Het GIA BUS-systeem is een open systeem dat kan communiceren met andere systemen via Bacnet, RS485, RS232, Modbus, ….. Tevens is er geen programmatie noodzakelijk gezien de configuratie tabelgestuurd verloopt. Indien gewenst leidt GIA nv uw eigen techniekers op om onderhoud en aanpassingen in eigen beheer te doen.

Ook hier waren we efficiënt

Toon meer

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons