04 februari 2019
Terug naar overzicht

SAPP®-detectoren en GIA BUS systeem in nieuwe kantoorgebouwen BDO Services en G-Label

Van Tornhaut bouwt in opdracht van BDO Services en projectontwikkelingsbedrijf G-label nieuwe kantoorgebouwen in Melle. GIA Systems is leverancier van de verlichtingssturing, geregeld via haar eigen multifunctionele SAPP®-detectoren in combinatie met het achterliggende GIA BUS® Systeem en gelijknamige protocol.

 

SAPP® detectoren

De strakke eigenschappen van een SAPP®-plafond kunnen extra benadrukt worden middels SAPP®-detectoren, speciaal ontwikkeld door GIA Systems voor de Interalu SAPP® ceiling.

De kleine detectoren worden in de 2 cm brede voeg tussen de plafondpanelen geplaatst. Middels de rubberen elastiek om de detectoren op hun plaats te houden en de soepele bekabeling, kunnen de detectoren gemakkelijk en veilig verplaatsen.

De detectoren kunnen in aanwezigheid en afwezigheid worden geprogrammeerd. Bij detectoren met daglichtsturing wordt de lichtsterkte automatisch aangepast aan de aanwezige hoeveelheid licht. De detectoren zijn bovendien vanop een afstand te bedienen dankzij een ingebouwde IR-ontvanger.

 

Aan-of afwezigheidsdetectie en daglichtsturing verminderen het energieverbruik van een gebouw en dragen bij aan duurzaamheid en ecologie.

 

De detectoren worden ‘plug-and-play’ aangesloten met een RJ45 stekker en flexibel bekabeld met 24V. De installatie is daarmee veiliger en zal eenvoudiger elektrisch gekeurd worden.

Tot slot kan de volledige capaciteit van het plafond worden benut. Er hoeft geen technische lamel te worden opgeofferd om een detector te plaatsen.

 

Bij GIA Systems zijn we ervan overtuigd dat gespecialiseerde subsystemen voor gebouwautomatisering, zoals de GIA BUS, efficiënter zijn dan algemene software oplossingen.

 

Gespecialiseerde subsystemen voor gebouwautomatisering met een eigen protocol hebben: veel betere reactietijden, veel betere beveiliging, gespecialiseerde functies, veel efficiëntere communicatie intern in het systeem, speciaal ontworpen hardware die meestal bestaat uit snelle, intelligente lokale controllers voor besturing.

 

De GIA BUS® werd ontworpen en gebouwd om de betrouwbaarheid en continuïteit van de installatie te garanderen.

 

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons