01 augustus 2016
Terug naar overzicht

SmartFlexx® voor Wilfried Martens gebouw

Als u regelmatig Brussel uitrijdt via de Belliardstraat heeft u waarschijnlijk het kleurrijke gebouw van het Europees Parlement al gespot: het Wilfried Martens gebouw! Gia Systems ontwikkelde hiervoor een geavanceerd systeem met aanwezigheidsdetectoren dat beantwoordt aan de hoogst mogelijke energiezuinigheid.

Dit kantoorgebouw van 30 000 m2 op de hoek met de Trierstraat is hoog energiezuinig gebouwd en heeft een BREEAM Excellent-certificaat. In samenwerking met Interalu heeft Gia Systems aanwezigheidsdetectoren ontworpen die speciaal aangepast zijn aan de Interalu SAPP® plafonds. SAPP® (Smart Acoustic Passive Power) is een ‘nieuwe generatie’-klimaatplafond voor gebouwen die de hoogste normen nastreven op het vlak van duurzaamheid en ecologie. De aanwezigheidsdetectoren van Gia Systems worden onopvallend ingebouwd tussen de lamellen om de open structuur en het unieke strakke design van de klimaatplafonds te respecteren.

Het originele ontwerp van studiebureau Matriciel uit Louvain-La-Neuve en TPF Engineering voorziet in een verbruik van 7 Watt/m2 verlichting. De oplossing van Gia Systems zorgt voor een maximaal gebruikscomfort, energiebesparing en flexibiliteit zonder gebruik te maken van een Bus-communicatie. De gebruiker bestuurt de installatie via het infrarood kanaal van de detector. Dankzij het plug-and-play systeem met dimfunctie kan men kantoren flexibel indelen en de afwerking van kantoren naar wens aanpassen.

Dankzij onze jarenlange ervaring en onze kennis van gebouwbeheersytemen, stekerbaar installeren én elektronica hebben we met onze eigen R&D-afdeling een unieke oplossing bedacht die alle belangrijke verlichtingsfuncties combineert. We zijn er trots op dat we dit op korte termijn en voor zo een groot project hebben kunnen realiseren!

Bouwheer: Atenor Group s.a.
Architect: Jaspers – Eyers & Partners
Aannemer: Besix
Elektrische installaties: Cegelec

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons