25 mei 2018
Terug naar overzicht

Maximaal comfort in klaslokalen Basisschool Tamarinde in Zaandam

Dankzij GIA Systems lichtsturing en zonwering

De leerlingen van CBS Tamarinde in Zaandam zullen vanaf volgend schooljaar na de zomervakantie les volgen in een volledig nieuw schoolgebouw. Na de sloop van het oude gebouw begonnen vorige zomer de bouwwerken van de nieuwe school aan de Jonge Arnoldusstraat. Eind 2017 was het gebouw waterdicht en kon gestart worden met
de E-installatie.

De Tamarinde biedt kinderen van 2 tot 12 jaar een veilige, uitdagende en plezierige omgeving waarin zij hun talenten kunnen onderzoeken en ontwikkelen. GIA Systems bouwt, in opdracht van GVE Techniek, mee aan deze omgeving. De efficiënte GIA Systems lichtsturing in de klaslokalen zorgt voor de beste verlichting om het leren te stimuleren. Tegelijkertijd biedt het systeem verschillende scenario’s, bespaart het energie en is het gebruiksvriendelijk voor de leraar en ondersteunend personeel.

De volledige elektrotechnische installatie is stekkerbaar met op maat gemaakte snoeren van GIA Systems. Dit zorgt voor een snelle, veilige en accurate installatie. De overzichtelijke bekabeling met de gekleurde steker codering maakt de installatie bovendien veel onderhoudsvriendelijker dan een traditionele bekabeling.

 

 

 

 

De verlichting in de entree, de gangen en de buitenverlichting van het schoolgebouw worden centraal geschakeld vanuit de lerarenkamer. Vanaf dit bedieningspaneel kan het personeel naast de verlichting ook de zonwering (de zogenaamde ‘glazenwasserstand’) centraal bedienen. De zonwering werkt verder volledig automatisch en is via het GIA bussysteem gekoppeld aan een weerstation op het dak van het schoolgebouw. In de klaslokalen zelf kunnen de zonwering en de verlichting lokaal bediend worden, waarbij de verlichting door middel van een afwezigheidsdrukknop geschakeld wordt en de verlichting bij het digibord apart geschakeld kan worden.

De licht- en zonweringsturing werden volledig door GIA Systems ontwikkeld en geproduceerd in Bree, België. De installatie wordt op dit moment door engineers van GIA Systems in dienst gesteld en eind mei aan de klant opgeleverd, waarna de afwerking van het gebouw kan beginnen. De leerlingen kijken ernaar uit om na de zomervakantie het nieuwe schooljaar in hun volledig vernieuwde school te starten.

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons