24 augustus 2017
Terug naar overzicht

GIA Systems zorgt voor duurzaamheid en comfort bij Applied Medical Europe

In april opende in Amersfoort (NL) een nieuwe kantoor- en productielocatie van Applied Medical, producent van medische apparatuur. De nieuwe vestiging op een steenworp afstand van het bestaande kantoor bestaat uit 8.700 m² kantoorruimte, een cleanroom, een productieruimte en magazijn, in totaal 27.000 m².

 

Verlichting, precies waar en wanneer het nodig is. 
De verlichting in de kantoren en laboratoria van Applied Medical wordt gestuurd door een lichtregelsysteem van GIA Systems. Dankzij vooraf ingestelde scenario’s brandt de verlichting enkel waar en wanneer het nodig is. Er wordt heel wat energie bespaard door optimaal gebruik te maken van daglicht en het licht automatisch te dimmen wanneer er voldoende daglicht binnenkomt. Door middel van touchscreens kunnen de werknemers manueel de verlichting dimmen, en er is een koppeling met een ander lichtregelsysteem voor de terreinverlichting, zodat ook de buitenverlichting enkel brandt wanneer dat nodig is.

GIA Systems is gespecialiseerd in efficiënte oplossingen voor energiebesparende en comfortverhogende intelligente gebouwen. In lichtregelsystemen heeft GIA Systems de meest efficiënte oplossing in de markt, zonder veelvoud aan PC’s, switches of ethernet bekabeling. GIA Systems was dan ook trots te mogen meewerken aan dit bedrijfsgebouw met “state-of-the-art” laboratorium.

Bouwen op de wensen van de mensen
De bouw werd origineel gestart met het instorten van een tijdcapsule onder de fundering. Hierin zitten de persoonlijke wensen van de medewerkers van Applied Medical Europe: er is dus letterlijk gebouwd op de wensen van de mensen. Perfect aansluitend bij de missie van GIA Systems want GIA levert ‘standaard maatwerk’. Daarbij wordt gekeken naar de wensen en behoeftes van de klant én het specifieke gebruik van het gebouw. We onderzoeken wat voor een gebouw de beste oplossing is en ontwikkelen een combinatie van technieken op maat om de zaken efficiënter te kunnen aanpakken.

 

GIA STREEFT NAAR 100% EFFICIËNTIE

 

Het totale project Applied Medical is gerealiseerd in één jaar, een kort bouwproces voor een project van deze omvang. De oplossingen van GIA Systems spelen mee in de korte doorlooptijd, want GIA levert rechtstreeks vanaf fabriek, ondersteunt bij de installatie van haar producten op de werkvloer en komt met creatieve, flexibele en efficiënte productinnovaties. Heel wat tijdswinst dus tijdens het bouwproces, en een maximaal comfort met een minimaal aan verbruik gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons