18 januari 2019
Terug naar overzicht

Best Western Plus Plaza Almere

Mandelaplein 1, 1314 CH Almere

Systemen

Flexbox® systeem

Producten

Flexbox Stekkers & snoeren

Best Western Plus Plaza Almere

De 70-meter hoge WTC-toren in het centrum van Almere doet voortaan dienst als viersterrenhotel!

Ontwikkelaar DutchRE B.V. te Amsterdam heeft ervoor gezorgd dat deze toren, ook wel Martinez-kantoortoren genoemd, anno 2017 een heuse transformatie heeft ondergaan: het voormalige kantoorpand met 17 verdiepingen is dezer dagen een viersterrenhotel met 222 luxekamers, een spa, en een business club met terras op de 15e verdieping.

Plug-and-play elektrotechnische installatie

De elektrotechnische installateurs van Total Elektra B.V. hebben tijdsbewust voor het plug-and-play systeem van GIA Systems gekozen: ze werkten naast de Flexbox®, ook met ± 3.000 aanzet- en koppelsnoeren van GIA, wat de configuratie van de juiste componenten supergemakkelijk maakte.

Pieter Post, projectleider bij Total Elektra B.V., getuigt:

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met GIA Systems : de Flexbox® verdeeldozen en meegeleverde snoeren zorgden ervoor dat we snel en efficiënt konden werken. De ondersteuning was top, en we kregen een niet te beconcurreren prijs voor de snoeren, waardoor we flink op onze kosten konden besparen.”

 

Producten van GIA Systems

In nauw overleg is per kamertype het type en aantal snoeren en Flexbox®-en bepaald. Per kamer waren 2 tot 3 verdeeldozen nodig om de stroom richting de stopcontacten, schakelaars en lichtpunten te verdelen. Gezien de grootte van het hotel zijn alle snoeren in CPR klasse Cca uitgevoerd en allemaal op maat gemaakt. Naast de snoeren per hotelkamer zijn er nog honderden koppelsnoeren voor verdere stroomverdeling in het hotel geleverd. Dit kon veelal binnen 3-5 werkdagen gemaakt en geleverd worden.

Logistiek bij GIA Systems

Voor de verschillende hotelkamers (type A, B en C) hebben op verzoek van Total Elektra pakketjes gemaakt per hotelkamer, zodat alles op de bouwplaats soepel en snel gemonteerd kon worden. Aangezien het om 225 hotelkamers gaat, is dit een aanzienlijke inspanning. Deze logistieke handeling vond plaats in onze werkplaats net over de grens in Bree, België (vlakbij Weert). Op afroep werden dan steeds een paar bouwlagen klaargemaakt en verstuurd naar de bouwlocatie.

 

 

 

 

Wilt u ook beroep doen op onze efficiëntie?

CONTACTEER ONS 32 (0) 89 46 13 91

Efficiënt. Altijd. Overal.

Wij ontwikkelen, maken en verdelen elektrotechnische oplossingen voor de utiliteitsbouw. Hierbij staat efficiëntie centraal. Want efficiëntie leidt tot maximaal comfort en minimale kosten: dit zowel tijdens de installatie als de hele levensduur van uw installatie.

over ons