Sterk in
intelligente
elektrische installaties

 
 

GIA Domotica Bezoek onze webshop
Contacteer ons

Tel: +32 (0) 89 46 13 91
E-mail: info@gia.be Of vraag hier
documentatie aan

Het laatste nieuws
GIA op Smart Lighting & Design – LED Expo
GIA op Smart Lighting & Design – LED Expo image

Op 7 en 8 februari nemen we deel aan Smart Lighting & Design – LED Expo, dé verlichtingsbeurs van de Benelux met alles over slimme verlichting. Bezoek ons op stand M5! Schrijf je…

lees meer »

Over ons

HistoriekHet hoofdkantoor van GIA nv in Bree bestaat al sinds 1969. Het elektriciteitsverhaal begon bij bekabeling, meer specifiek ST stekkers en snoeren. Sinds 2000 zijn er ook de bekende GIA stekkers en snoeren bij gekomen.

In 1992 gebeurde de ontwikkeling en productie van onze eerste GIA flexbox, verdeeldoos. Hieruit is in 1997 de ontwikkeling van ons eigen bus-systeem voort gekomen. Oorspronkelijk werd ons bus-systeem gebruikt voor grote kantoorgebouwen. In 2006 hebben we onze activiteiten uitgebreid, zodat ons systeem ook in de residentiële markt gebruikt kon worden. Dit resulteerde zich in de ontwikkeling van ons Domotica-systeem. Dit systeem spitst zich nog meer toe op de verhoging van comfort in kleinere gebouwen.

Hoewel we ons bus-systeem blijven uitbreiden, zoals in 2008 met de ontwikkeling van onze eigen performante DALI-module, zijn onze eerste installaties van 1998 nog altijd backward compatibel. Dat wil zeggen dat deze systemen blijven functioneren en uitgebreid kunnen blijven worden met nieuwe componenten. Op deze manier zal de elektrische installatie in deze gebouwen altijd up-to-date blijven.

In de laatste 20 jaren hebben we zowel voor ons Flexbox-verdeelsysteem als voor ons bus-systeem tal van referenties opgebouwd. Zoals de KBC Artevelde toren te Gent, het Egmontpaleis I & II, Diamant Brussel, de Belgacom toren, Infrax in Hasselt en Brussel, Bose in Tongeren en vele anderen. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar onze referenties pagina.

Organisatie

GIA is gespecialiseerd in intelligente elektrische installaties. Dit kan gaan van stekkerbare bekabelingsoplossingen tot bus-systemen. Je kan bij ons terecht voor zowel losse producten, zoals stekkers, snoeren, detectoren, vlakbandkabel, vloerdozen, verdeeldozen en stopcontactblokken, alsook voor volledige Immotica en Domotica projecten.

Alhoewel het verhaal begonnen is in Bree, België. Zijn we reeds langer dan 10 jaar actief buiten België. Zo hebben we enkele distributeurs in het buitenland en onze eigen vestiging in Nederland. Hier werkte we eerst met distributeurs maar sinds 2013 hebben we ervoor gekozen om deze markt rechtstreeks te benaderen en dus onze eigen vestiging op te richten in Den Bosch.

Dankzij onze specialisatie vormen we een schakel tussen gebruiker/bouwheer, architect/studiebureau en de elektro-installateur. Bent u opzoek naar advies voor elektriciteitsprojecten, of zoekt u eerder naar bepaalde lastenboek omschrijvingen, of technische fiches? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Kwaliteit

We kiezen ervoor om enkel met producten te werken van hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te garanderen werken we bij voorkeur met Europese leveranciers. Ons Immotica en Domotica bus-systeem is zelfs helemaal van Belgische makelij. Alle componenten komen uit België en worden in onze vestiging in Bree afgewerkt. Verder staat bij ons bus-systeem “decentrale intelligentie” centraal. Dit wil zeggen dat elke module op zich intelligent is. Mocht er om de één of andere reden een module beschadigd geraken, dan nog zal het bus-systeem blijven functioneren. In ons systeem wordt er enkel van computers gebruik gemaakt voor configuratie of visualisatie, maar niet om intelligentie mee sturen. Zonder computer, zal ons systeem toch blijven draaien. Dit draagt dus bij aan de betrouwbaarheid van ons systeem.

Bij GIA maken mensen het verschil! Zo hebben wij een eigen support afdeling die tijdens de kantooruren standby staat en u technische bijstand kan geven. Onze productie eenheid zorgt voor kwalitatief afgewerkte producten en directe distributie die u weer kosten en levertijd besparen. Ons technisch sales team geeft professioneel advies en support bij het uitwerken van projecten en aanbestedingen. Onze eigen, Belgische R&D afdeling zorgt voor al de nieuwe ontwikkelingen.

Innovatie

We geloven tenslotte sterk in innovatie en continue verbeteringen. Om deze reden werken we dan ook nauw samen met enkele Limburgse technische scholen, hogescholen en universiteiten. Zo geven we de kans aan jongeren om hun mogelijkheden te ontwikkelen en krijgen wij nieuwe inzichten in mogelijke verbeteringen voor onze producten en systemen.

Toch mogen we het belang van onze eigen R&D afdeling niet onderschatten. Zij zorgen namelijk voor de initiatie van nieuwe projecten en hebben in het verleden reeds meermaals hun belang en expertise bewezen. Enkele van hun belangrijke ontwikkelingen uit de laatste jaren waren onder andere onze DALI module, DMX module en visualisatie software voor touchscreens, computers, smartphones en tablets.

Keuringen en veiligheid

Onze flexbox is CEBEC en KEMA gekeurd. Deze keuringen, alsook onze interne controlemechanismen bij productie garanderen kwalitatieve producten van hoge betrouwbaarheid, die beantwoorden aan alle geldende normen. Ook onze technici beschikken over een VCA-diploma, omtrent veiligheid op de werf.

Snelheid van leveren

U bestelt rechtstreeks bij de fabriek! Wij hebben dan ook de meeste onderdelen op voorraad, zodat we uw bestelling op maat kunnen assembleren. Dit zorgt samen met onze eigen transportdienst voor kwalitatieve producten, die flexibel en snel geproduceerd en geleverd kunnen worden. Bel onze besteldienst voor uw exacte leverdatum te kennen. Tevens is het mogelijk om de levering te spreiden naar gelang de vordering op de werf.